Logga in
2017-02-16, Reportage

Nu tar vi upp kampen mot matsvinnet

Vi på Menigo vill tillsammans med maträddningstjänsten ResQ Club hjälpa restauranger och caféer att undvika onödigt matsvinn och samtidigt ge konsumenter läckra och prisvärda maträtter. Därför lanserar vi nu ResQ Club som ett erbjudande inom ramen av vårt kunderbjudande Menigo Partner.

Via ResQ Club-tjänsten kan användarna "rädda" mat som annars skulle slängas från restauranger, caféer, och hotell. Restaurangerna lägger upp överblivna rätter på tjänsten för 40–70 % av ordinarie pris. Användarna gör sen sitt köp direkt i appen och hämtar upp maten inom ett givet tidsfönster. ResQ Club finns som app för både iOS och Android samt som webbaserad tjänst (https://resq-club.com/app).

”Hållbarhet och långsiktigt miljöarbete är viktigt för oss på Menigo. ResQ Club är precis den typ av lösning vi har letat efter för att hjälpa våra kunder bibehålla en hög kvalitet och minimera sitt matsvinn. ResQ Club-tjänsten har senaste lanseringen i januari 2016 visat stora framgångar i sin funktionalitet och värde gentemot både restauranger och användare. Tjänsten fortsätter att utvecklas och antalet användare ökar. Den utvecklingen vill vi gärna vara med om.” – Christoffer Carlsmose, Corporate Sustainability ansvarig, Menigo.

 

I Sverige används tjänsten redan av bland andra Pontus Frithiofs restauranger, Rosteriet, Kooperativet, M. Seger Eftr. och Johan & Nyström. Tjänsten är operativ i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Karlstad och Lund och lanseras under våren i fler städer.

 

ResQ Club är ett företag vars mobiltjänst låter användarna "rädda" mat som annars skulle slängas från restauranger, caféer, och hotell. Tjänsten lanserades först i Helsingfors i januari 2016 och blev omedelbart en succé. Sedan dess har den lanserats i 5 länder (Sverige, Estland, Nederländerna, Tyskland och Malaysia).  

  • Över 600 restauranger, caféer, bagerier och hotell har anslutit sig till ResQ Club.
  • Över 70,000 användare har registrerat sig på tjänsten.
  • Över 120,000 portioner av bra mat har redan räddats via tjänsten.

 

 

img