Logga in
2016-09-08, Recept

Smörstekt fish sandwich

En lyxig variant av en brittisk fish finger sandwich skapad av Nils Maser, köksmästare Menigo.

Gurka
Ättika 12%
Socker
Silverlök
Röd sareptasenap
Grön sareptasenap
Kapris 
Rödspätta 
Vetemjöl
Smör
Citron
Comte AOP

Olivolja EKO

Fänkålsdill

 

En lyxig variant av en brittisk fish finger sandwich. Definitionen är egentligen panerad fiskpinne i bröd (gärna med ketchup), här har vi tagit bort ketchupen och bytt ut det mesta, men kvar är ändå fisk i bröd.


Smörstekt fisk blir ofta väldigt bra, rödspätta gör sig dessutom bäst smörstekt eller ångad. Låt tina över natten i en lätt rimlag, vänd i mjöl och smörstek på hög värme.


Servera på lantboule med en smält skiva comte tillsammans med lök, kapris och picklad gurka. Toppa med fänkålsdill och sareptasenap.

 

RECEPT: Nils Maser, Köksmästare Menigo
FOTO: Jakob Fridholm

img