Logga in
2016-12-23, Information till kunder

Salladsbrist pga kraftigt regnoväder

På grund av enormt kraftigt regn i Spanien i helgen. Det har kommit 250 mm på några dagar på vissa områden. Regnet har kommit i området mellan Valencia och Almeria med störst påverkan runt Alicante och Murcia. Det som kommer drabba oss hårdast är varor från Murcia och därifrån får vi: Isberg, Roman, broccoli och även lite citrusfrukter. 

2016-12-16, Reportage

Ny alkoholskatt 2017

Den 1 januari 2017 ändras alkoholskatten. Skatten beräknas på olika sätt och med olika skattesats beroende på vilken sorts alkoholvara det gäller.

2016-12-08, Recept

En dessert som lyser upp i vintermörkret

Cheescake med pepparkaka och Roquefort

En klassiker i julig tappning

2016-12-08, Inspiration

Rätt öl till julbordet

Öl explosionen har i år även nått julölen, skojigt tycker jag. Systembolaget har runt 130 julöl och Menigo har 20, häftigt. Det var inte många år sedan det var under 10 och det var bara dom stora som vågade och stod ut i snapsträsket till julborden.

 

 
2016-12-07, Reportage

Bocuse d'Or lyfter det vegetariska

Bocuse d'Or överraskade genom att den andra rätten i tävlingen ska bestå helt av vegetariska råvaror. Det innebär att inte enbart kött är uteslutet, utan även mejeriprodukter och annat från djurriket. Oväntat, men välkommet av många i branschen, inklusive Sveriges hopp Alexander Sjögren.

 
2016-12-02, Recept

Det vegetariska sillen

Inlagd portabello och aubergine med stjärnanis och kryddpeppar

Ett vegetariskt alternativ till den tradiotionella sillen att förgylla julbordet med.

 
2016-11-29, Reportage

Paddy´s tar den spanska GT:n till Malmö

På Kalendergatan i Malmö har restaurangen Paddy’s välkomnat gäster i över 20 år. Efter två stora expansioner har man nu bestämt sig för att ta över grannlokalen – för att öppna en av Sveriges första ginbarer.

 
Nyhetsbrev varje månad

Med vårt nyhetsbrev tar du del av senaste nytt från branschen, produktnyheter & erbjudanden.

At -tecken

 

Nyhetsbrevet