Logga in
2017-03-07, Reportage

Årets kockar gör en grönare och skönare lunch

Det är inte varje dag en lunchrestaurang kan stoltsera med två årets kockar i köket. Villa Wera i Solna, som drivs av
Andreas Hedlund, Årets kock 2002, fick den här dagen besök av Jimmi Eriksson, Årets kock 2016. De bjöd på en nyhet som
förhoppningsvis kommer att bli en självklar ingrediens i (morgon)dagens lunch – Vegme, ett svenskproducerat sojaprotein som är både veganvänligt, klimatsmart och väldigt gott.

2017-02-21, Reportage

Så får du in mer grönt i köket

- och minskar svinnet

 

Jens Stjernkvist är en koststrateg med uppdraget att öka acceptansen för vegetarisk mat i Olofströms kommun och att minska matsvinnet. Så här vill han göra Olofström till en av Sveriges mest klimatsmarta kommuner.

 

2017-02-16, Reportage

Nu tar vi upp kampen mot matsvinnet

Vi på Menigo vill tillsammans med maträddningstjänsten ResQ Club hjälpa restauranger och caféer att undvika onödigt matsvinn och samtidigt ge konsumenter läckra och prisvärda maträtter. Därför lanserar vi nu ResQ Club som ett erbjudande inom ramen av vårt kunderbjudande Menigo Partner.

2017-02-08, Reportage

Digitalt på krogen

Det talas mycket om den digitala omställningen, men vad betyder det egentligen för restauranger? Här har vi utgått från fyra faktiska problem och visar på fyra praktiska digitala lösningar. Så här kan man också göra! Testa själv på din restaurang.

 
2017-02-07, Reportage

Femte gången gillt

Att vinna silver är att förlora guld. Men två silvermedaljer och två finalistplatser var inget hinder för att tävla en femte gång. Nu har Johan Backeus från Sundsvall vunnit titeln Årets Kock 2017 och guldmedaljen är hans.

 
2017-01-27, Reportage

Fokus på råvarorna i Årets kock

De åtta finalisterna ska laga två rätter. Den ena tävlingsrätten har  grönsaker i fokus och den andra är fasan. Fasan från Skåne.

 
2017-01-26, Reportage

Årets finalister i Årets kock

De åtta finalisterna i årets upplaga av Årets kock har haft en hektisk tid med upplagningar och uppladdning. Nu börjar finalen äntligen närma sig. Vilka är finalisterna och vem tar hem segern?

 
Nyhetsbrev varje månad

Med vårt nyhetsbrev tar du del av senaste nytt från branschen, produktnyheter & erbjudanden.

At -tecken

 

Nyhetsbrevet