Logga in
2016-10-07, Färskvarubloggen

Utvalt och nära-Information från Färskvaruhallen hösten 2016

Skafferivaror Efter en lång sommar, som blev ännu längre med en varm september, är spannmålen skördade. Nu ska det torkas och mogna i silon innan det är dags att bearbetas. Från Warbro Kvarn i Sörmland...

Inlägget Utvalt och nära-Information från Färskvaruhallen hösten 2016 dök först upp på Färskvaruhallen.

2016-10-04, Färskvarubloggen

Kött, Delichark och Fågel Information från Färskvaruhallen

Vi är snart inne i oktober och man kan tycka att hamburgaren hör till sommaren och grillning. Men där har vi nog alla fel. Hamburgaren är en enkel produkt men är nog så god och...

Inlägget Kött, Delichark och Fågel Information från Färskvaruhallen dök först upp på Färskvaruhallen.

2016-10-04, Reportage

Dags för Fairtrade Fokus 2016

Fairtrade Fokus pågår under perioden 10-23 oktober. Den 20 oktober är det också Fairtrade Challenge. Arrangemangens syfte är att öka intresset för sjyssta villkor för producenter i hela världen.

2016-10-04, Recept

Dags att fira Kanelbullens Dag

För den som har alldeles för mycket tid eller har gjort det förr så kommer en croissantdeg med kanel mellan alla lager att imponera. Detta kan vara överdrivet. Däremot så går det att massproducera traditionell kanelbulledeg i nya format, kanske testa att rulla den som en croissant eller varför inte hänga på förra årets semmelsuccé? Kanske en kanelbullewrap skulle smaka?
För den som fortfarande inte är nöjd med tidsåtgången men ändå vill imponera, ta förjästa croissanter, pensla med smör och kanel. Baka av, känn doften, servera med varm mjölk.

 

 
2016-09-30, Pressmeddelande

Jenny Pränting Rådeström ny Kategori- och inköpsdirektör på Menigo

Jenny Pränting Rådeström blir ny Kategori- och inköpsdirektör på Menigo. Hon tar över från Johan Prom och kommer närmast från rollen som affärsområdeschef bas/kvalitet på Menigo.
 
2016-09-28, Reportage

Vegansk storkökskurs på Restaurangakademien

Den 3 maj var det dags för vegansk storkökskurs med Maximillian Lundin på Restaurangakademien i Stockholm. Kursen sattes upp för andra gången och intresset var mycket stort.

 
2016-09-27, Reportage

Snart stänger Årets Kock anmälan

 

På torsdag, den 29:e september stänger Årets Kock anmälan så vill du testa tävlingsnerverna bör du sätta ihop ett recept och skicka in tillsammans med en bild nu. 

 
Nyhetsbrev varje månad

Med vårt nyhetsbrev tar du del av senaste nytt från branschen, produktnyheter & erbjudanden.

At -tecken

 

Nyhetsbrevet