Logga in
2016-11-08, Färskvarubloggen

Ciderättika från Flinkesta

En väldigt intressant bit av svenskt mathantverk är alla nya smaksättare som kommit de senaste åren. I samband med GastroNord i våras fick jag första smakprovet på fatlagrad äppelcidervinäger från Sörmland och i mitten av september kom så...

Inlägget Ciderättika från Flinkesta dök först upp på Färskvaruhallen.

2016-11-07, Färskvarubloggen

Frukt & Grönt information från Färskvaruhallen

Den första snön föll här över Stockholm i veckan och även om kalendern säger att det är höst så känns det som vintern kom i veckan. Alla odlare är nu inne på sista rycket. Skörden av...

Inlägget Frukt & Grönt information från Färskvaruhallen dök först upp på Färskvaruhallen.

2016-11-04, Reportage

Så bygger du ett grönare julbord

Det traditionella julbordet har fått en ny variant. På Fotografiska bjuder Paul Svensson på en ny julbordsupplevelse där vegetabilierna står i centrum och måltiden är i konstant rörelse.

2016-11-01, Färskvarubloggen

Det våras för vilt

Bara 4 procent av det kött som äts i Sverige är viltkött, men trenden är på väg att vända. Sex av tio svenskar säger sig i dag vilja äta mer vilt såsom älg, hjort och...

Inlägget Det våras för vilt dök först upp på Färskvaruhallen.

 
2016-10-28, Inspiration

Inte vanligt mjöl i påsen

Vetemjöl, släktet veten (triticum), familjen gräs. Ursprungligen från mellanöstern, men är idag spritt över hela världen och en av de viktigaste grödorna i mänsklighetens matlåda. Vad skulle många matkulturer vara utan mjöl och därmed sina traditionella bröd?

 
2016-10-27, Recept

Matvetesallad och stekt kyckling med rostad blomkålskräm och stekt blandsvamp

En rustik och matig sallad som fungerar perfekt för utflykt. Lätt att förbereda och att servera till många personer.

 
2016-10-24, Reportage

Det luktar guld

OS i matlagning är i full gång i Erfurt, Tyskland och det ger utdelning av ädlaste valör!

 
Nyhetsbrev varje månad

Med vårt nyhetsbrev tar du del av senaste nytt från branschen, produktnyheter & erbjudanden.

At -tecken

 

Nyhetsbrevet