Logga in
2017-02-22, Färskvarubloggen

Frukt & Grönt Information från Färskvaruhallen

Äntligen! Efter att ha klagat på väder och vind länge nu är det oerhört skönt att nu få säga att krisen är över! Volymerna rullar på som vanligt och priserna börjar komma ner till vanliga...

Inlägget Frukt & Grönt Information från Färskvaruhallen dök först upp på Färskvaruhallen.

2017-02-22, Inspiration

Följ Guide Michelin-presskonferens live

Vilka nordiska restauranger får 2017 års Michelinstjärnor? Följ presskonferensen live här.

2017-02-21, Reportage

Så får du in mer grönt i köket

- och minskar svinnet

 

Jens Stjernkvist är en koststrateg med uppdraget att öka acceptansen för vegetarisk mat i Olofströms kommun och att minska matsvinnet. Så här vill han göra Olofström till en av Sveriges mest klimatsmarta kommuner.

 

2017-02-16, Reportage

Nu tar vi upp kampen mot matsvinnet

Vi på Menigo vill tillsammans med maträddningstjänsten ResQ Club hjälpa restauranger och caféer att undvika onödigt matsvinn och samtidigt ge konsumenter läckra och prisvärda maträtter. Därför lanserar vi nu ResQ Club som ett erbjudande inom ramen av vårt kunderbjudande Menigo Partner.

 
2017-02-14, Inspiration

Lönnkrogens upprättelse

När du strosar längst Döbelnsgatan i Stockholm tror du kanske att Restaurang ART är ett konstgalleri – och det är den. Men bakom kulisserna finns en lekfull restaurang med en meny präglad av smårätter från världens alla hörn.

 
2017-02-10, Pressmeddelande

Menigo söker Sveriges mest nyskapande matproducenter

Hällestadsvamp från Skåne utsågs till vinnare av Nyskaparstipendiet 2016. Deras odling av nya svampsorter, flera av dem unika i Sverige, ledde till slut fram till vinsten. Nu är jakten på 2017 års stipendiat igång och fram till den 16 april är det öppet att nominera svenska mathjältar.
 
2017-02-10, Inspiration

Samma mängd protein, olika mängd råvara

Att välja vegetariska proteiner framför animaliska är helt klart den nya avocadon. Allt fler efterfrågar bra vegetariska rätter utan att för den delen sträva efter ett helt postanimaliskt samhälle.

 
Nyhetsbrev varje månad

Med vårt nyhetsbrev tar du del av senaste nytt från branschen, produktnyheter & erbjudanden.

At -tecken

 

Nyhetsbrevet