Logga in
2016-09-28, Reportage

Vegansk storkökskurs på Restaurangakademien

Den 3 maj var det dags för vegansk storkökskurs med Maximillian Lundin på Restaurangakademien i Stockholm. Kursen sattes upp för andra gången och intresset var mycket stort.

2016-09-27, Reportage

Snart stänger Årets Kock anmälan

 

På torsdag, den 29:e september stänger Årets Kock anmälan så vill du testa tävlingsnerverna bör du sätta ihop ett recept och skicka in tillsammans med en bild nu. 

2016-09-27, Reportage

Rökt, långkokt, bryggt och jäst

Man brukar säga att läget är allt. En restaurang tjugo meter fel kan vara omöjlig att lyckas med. Vad säger det om Hörte Brygga, som ligger tre kilometer utanför Abbekås i Skåne? Hit hittar folk, trots att det är nästan en timme från sommargästerna på Österlen.

2016-09-26, Inspiration

Startskottet för hummerpremiären har nu gått

Första måndagen efter 20 september varje år är det hummer man längtar efter. Den inbitna hummerfiskaren har under sommaren sett till att dra upp ett antal makrill, som sedan har fått ligga i en tunna med salt för att ruttna. Det är tur att det är frisk luft ute till havs, det stinker död om fisken när man agnar burarna.

 
2016-09-23, Reportage

Tre kockar, ett landslag och ett kulinariskt OS

Det är nu en månad kvar till Culinary Olympics då världens duktigaste och mest taggade juniorkockar tävlar om vem som är bäst på att laga mat i lag. Sverige är en av favoriterna. Hur är då läget i laget? Vad övar de på just nu? Och så klart den obligatoriska frågan i OS-sammanhang; Hur känns det?

 
2016-09-20, Reportage

Köpenhamns Kommun köper uppemot 90 % ekologiskt

Runt 2010 beslutade Köpenhamns kommun att de skulle köpa mera ekologiska varor, närmare bestämt 75 % av det totala livsmedelsinköpet 2012 och 90 % 2015.

 
2016-09-19, Reportage

Restauranggalan 2016 - Och de nominerade är...

Den 17 oktober går Restauranggalan av stapeln på Cirkus i Stockholm. Menigo samarbetar med galan och delar ut priset till Årets Hållbara Krog. 

 
Nyhetsbrev varje månad

Med vårt nyhetsbrev tar du del av senaste nytt från branschen, produktnyheter & erbjudanden.

At -tecken

 

Nyhetsbrevet
Senaste nytt