Logga in
2016-05-24, Inspiration

Kemikaliebanta i storköket

I höstas startade Mölndals stads skolförvaltning projektet ”Friska miljöer i förskolorna” för att minska mängden farliga kemikalier som barn får i sig. Valet av köks- och serveringsutrustning gör stor skillnad – här är råden som hjälper dig på vägen.

2016-05-23, Pressmeddelande

Tre spännande producenter vidare till finalen i Nyskaparstipendiet

Expertjuryn har sagt sitt. Tio nominerade producenter har blivit tre, som nu går vidare till finalen i Menigos Nyskaparstipendiet 2016. Finalisterna är Gettergoda Mejeriprodukter, Hällestad Svamp och Säby Gård. Den 1 juni får vi veta vem som blir utsedd till årets mest nyskapande producent.
2016-05-20, Pressmeddelande

Alexander Sjögren ny jurymedlem i Nyskaparstipendiet

Menigo kan idag stolt presentera stolt en ny medlem i expertjuryn för Nyskaparstipendiet - Alexander Sjögren, bronsmedaljör i Bocuse d’Or Europa 2016. Den första juni utses vinnaren av Nyskaparstipendiet 2016 på Restaurang Hjerta.
2016-05-20, Reportage

Nu är nomineringarna för White Guide Junior klara

Vem är bäst i Sverige på att bjuda våra unga och gamla på offentliga måltidsupplevelser? Under veckan har man gått ut med nomineringarna i alla kategorier inför årets White Guide Junior och White Guide Senior. Menigo samarbetar med White Guide Junior för att uppmuntra och utveckla skolköken och de mervärden som en bra skolrestaurang medför.

 
2016-05-20, Inspiration

Manifest för Gastronomiska Samtal 2016

För fjärde året i rad möttes ca 150 deltagare för Gastronomiska Samtal i Nyköping för att utveckla svensk gastronomi genom möten och samtal. Under dagarna diskuterades ca 25 olika frågor varav fyra röstades fram som extra viktiga att arbeta med under året. Vi frågade Carin Granlund, verksamhetsledare för Gastronomiska Samtal, vad händer nu?

 
2016-05-19, Reportage

Möt vinnaren i Matverk 2016

Henrik Westlund startade tävlingsmorgonen på Gotland med dålig sömn, en gammal syltburk, en vag idé, ett knippe ramslök och en ny otät blender som stänkte ner hela köket. Ett annorlunda, men uppenbarligen vinnande, recept för årets förstapristagare i Matverk 2016 - Rosengårdens Ramslöksgremolata!

 
2016-05-18, Reportage

Med eller utan i baren

Invigningen av Fotografiska skedde 2010 och 2014 öppnade restaurangen. På tredje våningen fick museets café minska till halva ytan och göra plats för bordsservering. Ett och ett halvt år senare har bland annat Dagens Nyheters pokal ”Gulddraken” flyttat in och alla vet att det är här man i Stockholm hittar en ny, tidsenlig meny. Grundidén är att komponera sin måltid utifrån olika vegetabiliska anrättningar och sedan komplettera med kött, fisk eller fågel som ”side orders”. När det i början på 2016 var dags att öppna en bar i lokalerna var det naturligt att ta samma tankar vidare.

 
Nyhetsbrev varje månad

Med vårt nyhetsbrev tar du del av senaste nytt från branschen, produktnyheter & erbjudanden.

At -tecken

 

Nyhetsbrevet