Logga in
2016-09-26, Inspiration

Startskottet för hummerpremiären har nu gått

Första måndagen efter 20 september varje år är det hummer man längtar efter. Den inbitna hummerfiskaren har under sommaren sett till att dra upp ett antal makrill, som sedan har fått ligga i en tunna med salt för att ruttna. Det är tur att det är frisk luft ute till havs, det stinker död om fisken när man agnar burarna.

2016-09-23, Reportage

Tre kockar, ett landslag och ett kulinariskt OS

Det är nu en månad kvar till Culinary Olympics då världens duktigaste och mest taggade juniorkockar tävlar om vem som är bäst på att laga mat i lag. Sverige är en av favoriterna. Hur är då läget i laget? Vad övar de på just nu? Och så klart den obligatoriska frågan i OS-sammanhang; Hur känns det?

2016-09-20, Reportage

Köpenhamns Kommun köper uppemot 90 % ekologiskt

Runt 2010 beslutade Köpenhamns kommun att de skulle köpa mera ekologiska varor, närmare bestämt 75 % av det totala livsmedelsinköpet 2012 och 90 % 2015.

2016-09-19, Reportage

Restauranggalan 2016 - Och de nominerade är...

Den 17 oktober går Restauranggalan av stapeln på Cirkus i Stockholm. Menigo samarbetar med galan och delar ut priset till Årets Hållbara Krog. 

 
2016-09-16, Reportage

Save the Date - Semifinal i Årets Kock 23 november

Vem blir Årets Kock 2017? För att vara med på resan ska du spara datumet 23 november i din kalender, för då är det semifinal i Helsingborg.

 
2016-09-15, Reportage

Bressekycklingen får huvudrollen i Bocuse d'Or

Huvudråvaran för Bocuse d'Or 2017 är nu avslöjad. Huvudrollsinnehavaren heter bressekyckling. Vi frågade Sveriges hopp Alexander Sjögren om vad han tycker om valet.

 
2016-09-13, Reportage

Grattis till Brunnsboskolan, Årets Skolrestaurang i White Guide Junior

På tisdagen utsågs Brunnsboskolan i Göteborg till Årets Skolrestaurang på White Guide Junior. Menigos VD Jonas Köhler delade ut priset.

 
Nyhetsbrev varje månad

Med vårt nyhetsbrev tar du del av senaste nytt från branschen, produktnyheter & erbjudanden.

At -tecken

 

Nyhetsbrevet