Logga in

Det stora proteinskiftet

Vegetariska -alternativ -sortimentslista

 

 

Glaserad Vegme med kärnmjölksbakad palsternacka, smörstekt matvete och körvelkräm

Glaserad _vegme -med -karnmjölksbakad -palsternacka -smorstekt -matvete -och -korvelkram (1)

Här har du receptet.

 

Trenden att minska köttätandet och istället hitta andra proteinkällor är fortsatt stark och något som berör alla. Det var också en av anledningarna till att Menigo tillsammans med Pia och Lasse Schönemyr på Gastronova bestämde sig för att vidareutveckla sojaprotein till ett veganskt premiumalternativ till kött. De ansåg att även vegetarianer och veganer skulle kunna äta riktigt gott när de går på restaurang.

 

 

Veggieboosta din restaurang med veganskt premiuimalternativ till kött. De finns självklart i vår webbshop!
 Vegme färs  Vegme pulled  Vegme burgare
Vegme Färs, färsk Vegme Pulled naturell, färsk Vegme Burgare 120 g, fryst

Färsen är färdigstekt, saftig och god. Passar i alla färsrätter. Mild smaksättning gör att du kan krydda efter eget tycke och smak.

Art nr: 900930

Pulled Vegme är saftig och god, klar att njuta i hamburger-, pita- eller khobezbröd. Passar bra på buffé.

Art nr: 900928

När gästerna vill ha en "riktig" burgare som inte innehåller kött.

Art nr: 900927

 Vegme tacobiff  Vegme bites  
Vegme Tacobiff 60 g, fryst Vegme Bites, färsk  

Vegme tacobiff är saftig och god. Gjord på smakrik GMO-fri sojafärs och tacokryddor.

Art nr: 900910

Vegme Bites är en sorts grytbitar som även passar bra till kalla och ljumma sallader. Värmetålig och konsistens-beständig.

Art nr: 900929

 

 

 

 

 Storytelling Vegme

Ladda ner och läs mer om vägen till Vegme här.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Till toppen
Vad är Vegme?

Ett kallrökt sojaprotein, ett veganskt premiumalternativ till kött. Tack vare kallrökningen får sojaproteinet en spännande textur och mustig smak.

Ordlista

VEGAN

– varken äter eller använder animaliska produkter.

VEGETARIAN

– äter inget från djurriket.

 

LAKTO-OVO-VEGETARIAN

– äter inte kött men äter mjölkprodukter och ägg.

 

LAKTO-VEGETARIAN

– de som väljer bort ägg, men äter mjölkprodukter.

 

PESCOVEGETARIAN

– de som inte äter kött och kyckling men fortsätter att äta fisk och skaldjur. Även kallade "Stockholmsvegetarianer".

 

FLEXITARIAN

kallas de som bestämt sig för att äta mindre kött och mer grönt.

 

KLIMATARIAN

kallas de som minskar sitt matsvinn, äter råvaror i säsong och skippar köttet.

Veggieboost i Menigo & Co

Menigo & co

Mer om grönare och skönare luncher i senaste numret av Menigo & Co.

Läs tidningen här.