Logga in
kalender_0011848p

Kalendarium

Augusti

 

September

Börjar
01
sep 2017

YH - Internationell barchef

Barchefutbildning på heltid. Kursstart 1 september.

RA_Loggo _webb

 

Välkommen till en ettårig yrkeshögskoleutbildning med fokus på bar, produktkunskap, ekonomi och ledarskap. I utbildningen ingår ett internationellt dryckescertifikat i spritkunskap (W.S.E.T). Utbildningen präglas av entreprenöriellt lärande och nära samverkan med branschen. Ett stort nätverk av praktikplatser med bra handledning ger goda möjligheter för arbete i några av Europas bästa barer.

 

OMFATTNING: 200 YH-poäng (ett års heltidsstudier, två terminer), varav 16 veckor LIA (praktik). Utbildningen är avgiftsfri samt berättigar till studiemedel.

 

Perioden då Restaurangakademien tar emot ansökningar pågår mellan den 28:e februari och 4:e juni. 

 
Börjar
06
sep 2017

Restaurang Expo Göteborg

6-7 september 2017, Svenska Mässan Göteborg

Easyfairs

 

Kom och möt oss på Menigo i monter B04:43.

 

 
Börjar
06
sep 2017

Kökschefsutbildning

Kökets ansvarige ledare, Restaurangakademien

RA_Loggo _webb

 

Restaurangakademiens Kökschefsutbildning är en vidareutbildning för kockar och ger en helhetssyn över personalfrågor, ledarskap, hygien, ekonomi, avtalsfrågor, råvarukunskap och teknikmatlagning. Föreläsningar av kända branschprofiler blandas med praktiska övningar. Med Restaurangakademiens diplom i din hand står dörrarna öppna till ditt nya jobb – som kökschef.

 

 

 
 
14
sep 2017

Uttagning till Bocuse d´Or

08.00-18.00 på Restaurangakademin

Bocuse -webb -spons

Nästa kandidat att representera Sverige i Bocuse d’Or Europe och Bocuse d’Or skall utses av Gastronomi Sverige.

 

 

 

 

 
 
19
sep 2017

White Guide JR/SR

Mer info kommer

WGJRWGSR

 
Börjar
22
sep 2017

Sveriges Bageri och Konditorimässa 2017

22 - 24 september på Kistamässan i Stockholm

Easyfairs

 

bageri_massa

 
Börjar
26
sep 2017

Restaurangchefsutbildning

Restaurangakademiens Restaurangchefsutbildning ger en helhetsförståelse för verksamheten och bygger på varumärke, ekonomi, ledarskap och avtalsfrågor med lönsamhet som mål. Kursdeltagaren får utökade kunskaper och färdigheter inom nutida restaurangnäring. Utbildningen ger en helhetsbild av vad som krävs av en restaurangchef.

 
 

Oktober

 
03
okt 2017

Mötesplats Menigo 2017 - Borås

Mötesplats Menigo 2017 - Borås, Åhaga

Vi är i gång med planeringen av Mötesplats Menigo 2017 och ber er att boka in följande datum.

 

Vid frågor maila massa@menigo.se

 
 
11
okt 2017

Mötesplats Menigo 2017 - Sundsvall

Mötesplats Menigo 2017 - Sundsvall, Södra Berget

Vi är i gång med planeringen av Mötesplats Menigo 2017 och ber er att boka in följande datum.

 

Vid frågor maila massa@menigo.se

 
 
16
okt 2017

RestaurangGalan 2017

18.00-23.00 på Cirkus i Stockholm

restauranggalan

 

Dags för branschens årliga fest.

 
 
19
okt 2017

Mötesplats Menigo 2017 - Malmö

Mötesplats Menigo 2017 - Malmö, Slagthuset

Vi är i gång med planeringen av Mötesplats Menigo 2017 och ber er att boka in följande datum.

 

Vid frågor maila massa@menigo.se

 
 
25
okt 2017

Mötesplats Menigo 2017 - Stockholm

Mötesplats Menigo 2017 - Stockholm, Nackastrandsmässan

Vi är i gång med planeringen av Mötesplats Menigo 2017 och ber er att boka in följande datum.

 

Vid frågor maila massa@menigo.se

 
 

November

Börjar
15
nov 2017

Nordic Organic Food Fair

15-16 november, MalmöMässan

Nordic Organic Food Fair är den enda nordiska fackmässan för ekologiskt certifierad mat och dryck som lockar tusentals inköpare från branschen för att hitta nya spännande produkter på marknaden.

 

Norden är känt över hela världen för ett stort intresse för ekologisk mat och dryk, vilket gör detta område till en av de snabbast växande och mest spännande marknaderna att vara verksam på. Det har aldrig varit viktigare att besöka Nordic Organic Food Fair – den enda branschmässan för ekologisk mat i Norden.

Årets mässa går av stapeln den 15-16 november på MalmöMässan, och i år blir den både större och bättre med ännu fler nya produkter och unika varumärken att upptäcka, plus många nya idéer och tips som får din verksamhet att växa och hålla jämna steg med aktuella trender.


Nordic Organic Food Fair
Läs mer
Börjar
16
nov 2017

Restaurangakademien Ostutbildning

3 heldagarsutbildning

RA_Loggo _webb

 

Diplomerad fromager

Ost är gott! Ost är ett av våra viktigaste livsmedel och ost har funnits på våra bord sedan urminnes tider. Från början var ost ett sätt att konservera mjölken. Men ost är också kultur som kräver kunskap och erfarenhet. En ost kan vara en hel måltid i sig själv, men ost passar även utmärkt i olika måltidssammanhang. Du behöver egentligen aldrig slänga en ost. Ost är ett av de mest hållbara livsmedlen och miljömässigt helrätt samt viktig i matlagning.

 
 


Till toppen
Gastronomiska variabler

Gastronomiska _variabler _Sigill _web -100pxVårt nya verktyg för att skapa måltider som är välsmakande, vackra, ekonomiska & ekologiska.

Här hittar du verktygslådan