Logga in
kalender_0011848p

Kalendarium

April

 

Maj

 
07
maj 2017

Swedish Young Chef Award

8.00-18.00, Restaurang Ekstedt

Final i Swedish Young Chef Award, tidigare årets kockelev.

 SYCA

 

TÄVLINGSUPPGIFT 2017
Att på 1,5 timme i ett restaurangkök laga en vegetarisk restauranganpassad varmrätt för sex personer. Samma rätt som man skickar in till uttagning är den man tävlar med i final. Alla inskickade recept bedöms av en jury som utser sex finalister som får göra upp om segertiteln i finalen.

 

Finalen hålls på Restaurang Ekstedt i Stockholm och såhär ser dagens agenda ut.

08.30  Samling för finalister

09.40  Första finalist går in i köket

10.00. Tävlingen startar

17.00  Sista tävlande klar i köket

 

paus

 

19.00  Middag och prisutdelning drar igång.

 

Juryn: 

Ulrika Brydling, Juryordförande

Johan Backeus, Årets Kock 2017

Fredrik Kristensen, Årets Kockelev 2016

Linn Söderström, Take Over

Annie Lundin, Juniorkocklandslaget

Niklas Ekstedt, Niklas & Ekstedt

 
 
11
maj 2017

Ekologiska måltidsdagen

Torsdag 11:e maj 12.00-18.00, Münchenbryggeriet

 OS 

Välkommen till Ekologiska framtidsdagen 2017
Tema: Hållbara partnerskap i en hållbar livsmedelskedja

 

Ekologiska Framtidsdagen 2017
Hållbara partnerskap i en hållbar livsmedelskedja

Små och mellanstora livsmedelsforetag driver ofta på utvecklingen när det gäller innovationer och hållbar produktion. Darför är det viktigt att det fnns förutsattningar för dem att ta plats på den ekologiska marknaden. Ett framgångsrikt sätt är att bygga partnerskap som fokuserar på att skapa värde for bada parter – snarare än enstaka moten präglade av prispress och forhandling. Hallbara partnerskap bidrar till okad lojalitet, bygger bada parters varumärken och banar väg för fler jobb, utveckling och innovation.


Den Ekologiska Framtidsdagen 2017 ägnar Organic Sweden i samarbete med MatLust ät att diskutera hur den ekologiska livsmedelskedjan kan stärkas genom hållbara partnerskap. Vilka är utmaningarna? Hur bör det fungera?

 


När: torsdag 11 maj, kl. 12.00–17.00 med efterfoljande mingel och mat.
Var: Magasinet/Münchenbryggeriet, Soder Mälarstrand 25, Stockholm.
För vem: Foretag, offentlig sektor och andra som är intresserade av hållbarhet och mat.

 

 

Program

 

12.00 Registrering och välkommen till Organic Swedens och MatLusts marknadsplats for hallbara partnerskap.

 

13.00 Välkomna till den Ekologiska Framtidsdagen!
• Charlotte Bladh André, Organic Sweden & Ekorrens Ekologiska

 

13.15 Partnerskap behövs!
• Charlotte Eklund Jonsson, Livsmedelsacceleratorn

 

13.40 Södertälje Science Park – en arena för partnerskap och innovation
• Helena Nordlund, MatLust
• Eva Helén, Sodertälje Science Park

 

13.55 Exempel på lyckade partnerskap
• Carina tollmar, Oatly och Adam Arnesson, Jannelunds gard
• Sara Jervfors, Matlust/Sodertälje
kommun och thomas Erlandsson, Nordisk ravara

 

14.30 Fika med mingel pa marknadsplatsen

 

15.10 Forts. Exempel på lyckade partnerskap
• Markus Femling, Menigo, Jenny Neikell, Surtantens Syrade och Hans Naess, Gastronomiska Samtal
• Christina Gezelius, Martin & Servera och kerstin Bjorklund, Warbro kvarn
• Johannes Cullberg, Paradiset

 

16.00 Speakers Corner – publikens spaningar

 

16.25 Hållbara partnerskap i en hållbar livsmedelskedja – reflektioner
• Partnerskap fungerar… Johan Ununger, Salta kvarn
• …men det är inte alltid sa lätt, Louise konig, COOP
• Hur gar vi framat? Charlotte Eklund Jonsson, Livsmedelsacceleratorn

 

17.00 Mingel med mässa och mat

 

Kostnad: Små och medelstora företag deltar for 700 kr/person. Större foretag och offentlig sektor for 1 500 kr/person. Medlemmar i Organic Sweden har 50 % rabatt. Alla priser är exkl. moms 


Mer information och anmälan hittar du här

Ladda ner inbjudan och program ner i PDF

 


Läs mer
 
30
maj 2017

Desserter med Joel Lindqvist

Restaurangakademien

RA_Loggo _webb

 

Restaurangakademiens Dessertkurs med Joel Lindqvist hade premiär hösten 2015 och sätts nu upp för tredje gången. Joel kommer här att guida oss genom sitt dessertkök som han själv beskriver som naturligt, grönt, säsongsanpassat och modernt.

 

Du befinner dig redan inom restaurangbranschen. Din inriktning och ditt stora intresse ligger hos det söta och kanske är målet att bli chefskonditor.

 
 

Juni

 
01
jun 2017

Vinnare Nyskaparstipendiet

Nyskaparstipendiet 2017

Vinnare av Nyskaparstipendiet presenteras. Med Menigos Nyskaparstipendium vill vi inspirera och prisa svenska mathjältar. Stipendiet består i att genomföra en internationell inspirationsresa till ett värde av 25 000 kronor, framtagen med syfte att främja vinnarens affärsverksamhet.

 
 

Augusti

Börjar
18
aug 2017

YH - Internationell Sommelier

Dryckesutbildning på heltid. Kursstart 18 augusti

RA_Loggo _webb

 

Restaurangakademiens yrkeshögskoleutbildning med produktkunskap, mat/dryck/matsal, service och miljö, kundorientering, ledarskap och ekonomi, hälsa, kvalitetssäkring m m ger en helhetssyn på sommelieryrket. Teori sammanlänkas med värdefull praktik som bygger upp ditt kontaktnät och visar att du är värd att satsas på. Efter examen kan du arbeta som sommelier över hela världen.

 

OMFATTNING: 200 YH-poäng (ett års heltidsstudier, två terminer), varav 16 veckor LIA (praktik). Utbildningen är avgiftsfri samt berättigar till studiemedel.

 

Perioden då Restaurangakademien  tar emot ansökningar pågår mellan den 28:e februari och 4:e juni. 

 
 

September

Börjar
01
sep 2017

YH - Internationell barchef

Barchefutbildning på heltid. Kursstart 1 september.

RA_Loggo _webb

 

Välkommen till en ettårig yrkeshögskoleutbildning med fokus på bar, produktkunskap, ekonomi och ledarskap. I utbildningen ingår ett internationellt dryckescertifikat i spritkunskap (W.S.E.T). Utbildningen präglas av entreprenöriellt lärande och nära samverkan med branschen. Ett stort nätverk av praktikplatser med bra handledning ger goda möjligheter för arbete i några av Europas bästa barer.

 

OMFATTNING: 200 YH-poäng (ett års heltidsstudier, två terminer), varav 16 veckor LIA (praktik). Utbildningen är avgiftsfri samt berättigar till studiemedel.

 

Perioden då Restaurangakademien tar emot ansökningar pågår mellan den 28:e februari och 4:e juni. 

 
Börjar
06
sep 2017

Restaurang Expo Göteborg

6-7 september 2017, Svenska Mässan Göteborg

Easyfairs

 

Kom och möt oss på Menigo i monter B04:43.

 

 
Börjar
06
sep 2017

Kökschefsutbildning

Kökets ansvarige ledare, Restaurangakademien

RA_Loggo _webb

 

Restaurangakademiens Kökschefsutbildning är en vidareutbildning för kockar och ger en helhetssyn över personalfrågor, ledarskap, hygien, ekonomi, avtalsfrågor, råvarukunskap och teknikmatlagning. Föreläsningar av kända branschprofiler blandas med praktiska övningar. Med Restaurangakademiens diplom i din hand står dörrarna öppna till ditt nya jobb – som kökschef.

 

 

 
 
14
sep 2017

Uttagning till Bocuse d´Or

08.00-18.00 på Restaurangakademin

Bocuse -webb -spons

Nästa kandidat att representera Sverige i Bocuse d’Or Europe och Bocuse d’Or skall utses av Gastronomi Sverige.

 

 

 

 

 
 
19
sep 2017

White Guide JR/SR

Mer info kommer

WGJRWGSR

 
Börjar
22
sep 2017

Sveriges Bageri och Konditorimässa 2017

22 - 24 september på Kistamässan i Stockholm

Easyfairs

 

bageri_massa

 
Börjar
26
sep 2017

Restaurangchefsutbildning

Restaurangakademiens Restaurangchefsutbildning ger en helhetsförståelse för verksamheten och bygger på varumärke, ekonomi, ledarskap och avtalsfrågor med lönsamhet som mål. Kursdeltagaren får utökade kunskaper och färdigheter inom nutida restaurangnäring. Utbildningen ger en helhetsbild av vad som krävs av en restaurangchef.

 
 

Oktober

 
03
okt 2017

Mötesplats Menigo 2017 - Borås

Mötesplats Menigo 2017 - Borås, Åhaga

 Mötesplats Menigo

Vi är i gång med planeringen av Mötesplats Menigo 2017 och ber er att boka in följande datum.

 

Vid frågor maila massa@menigo.se

 
 
11
okt 2017

Mötesplats Menigo 2017 - Sundsvall

Mötesplats Menigo 2017 - Sundsvall, Södra Berget

Vi är i gång med planeringen av Mötesplats Menigo 2017 och ber er att boka in följande datum.

 

Vid frågor maila massa@menigo.se

 
 
16
okt 2017

RestaurangGalan 2017

18.00-23.00 på Cirkus i Stockholm

restauranggalan

 

Dags för branschens årliga fest.

 
 
19
okt 2017

Mötesplats Menigo 2017 - Malmö

Mötesplats Menigo 2017 - Malmö, Slagthuset

Vi är i gång med planeringen av Mötesplats Menigo 2017 och ber er att boka in följande datum.

 

Vid frågor maila massa@menigo.se

 
 
25
okt 2017

Mötesplats Menigo 2017 - Stockholm

Mötesplats Menigo 2017 - Stockholm, Nackastrandsmässan

Vi är i gång med planeringen av Mötesplats Menigo 2017 och ber er att boka in följande datum.

 

Vid frågor maila massa@menigo.se

 
 

November

Börjar
16
nov 2017

Restaurangakademien Ostutbildning

3 heldagarsutbildning

RA_Loggo _webb

 

Diplomerad fromager

Ost är gott! Ost är ett av våra viktigaste livsmedel och ost har funnits på våra bord sedan urminnes tider. Från början var ost ett sätt att konservera mjölken. Men ost är också kultur som kräver kunskap och erfarenhet. En ost kan vara en hel måltid i sig själv, men ost passar även utmärkt i olika måltidssammanhang. Du behöver egentligen aldrig slänga en ost. Ost är ett av de mest hållbara livsmedlen och miljömässigt helrätt samt viktig i matlagning.

 
 


Till toppen
Gastronomiska variabler

Gastronomiska _variabler _Sigill _web -100pxVårt nya verktyg för att skapa måltider som är välsmakande, vackra, ekonomiska & ekologiska.

Här hittar du verktygslådan