Logga in
kalender_0011848p

Kalendarium

Mars

Börjar
28
mar 2017

Gastronomiska samtal

28-29 mars Forum Nyköping

Gastronomiskasamtal -webb -spons

 

Det goda skiftet är temat för årets Gastronomiska samtal.

 
 

April

 
04
apr 2017

Grillevent Karlstad

Barbros Brygga Inre Hamn, Karlstad 16:00-19:00

Välkommen till årets grillevent, kom och låt dig inspireras av vårens nyheter i mat- och dryckesväg. Ta tillfället i akt och träffa våra utvalda samarbetspartners. 

 

OBS: Begränsat antal platser.

 

Osa: senast den 27/3 till Mats-Ola.Gards@menigo.se


Läs mer
 
16
apr 2017

Nominering Nyskaparstipendiet

Sista dag för nominering

Nyskaparstipendiet 2017

 

Sista dagen för nominering till Nyskaparstipendiet 2017.

 

 
Börjar
20
apr 2017

Restaurangakademien Souschefutbildning

Souschefutbildning, 4 torsdagar

RA_Loggo _webb

 

Restaurangakademiens Souschefsutbildning är en vidareutbildning för kockar och omfattar bland annat råvarukunskap, ekonomi, mat och dryck i kombination, menyer, ledarskap och konflikthantering. Föreläsningar av kända branschprofiler blandas med praktiska övningar. Vid utbildningens slut är du väl rustad för en ledande position i köket.

 
Börjar
20
apr 2017

Restaurangakademien Ostutbildning

3 heldagar, Ostutbildning

RA_Loggo _webb

 

Diplomerad fromager

Ost är gott! Ost är ett av våra viktigaste livsmedel och ost har funnits på våra bord sedan urminnes tider. Från början var ost ett sätt att konservera mjölken. Men ost är också kultur som kräver kunskap och erfarenhet. En ost kan vara en hel måltid i sig själv, men ost passar även utmärkt i olika måltidssammanhang. Du behöver egentligen aldrig slänga en ost. Ost är ett av de mest hållbara livsmedlen och miljömässigt helrätt samt viktig i matlagning.

 
 
20
apr 2017

Norrtäljeträffen

Torsdagen 20 april 17:00-19:15 Stadt, Norrtälje

Välkommen till årets Norrtälje-träff! Ta tillfället i akt och besök vår "minimässa" på Stadt där vårens nyheter i mat- och dryckesväg presenteras. Mässan avslutas med middag på härliga Åtellet där Menigos köksmästare utlovar en inspirerande meny inför sommarens grillsäsong.

 

16:30-19:30 Minimässa på Stadt (Sjötullsgatan 10, 761 30 Norrtälje)        
19:45-22.00 Grillmiddag på Åtellet

 

 

Obs, begränsat antal platser. Osa: senast den 13/4 till johan.bjurkell@menigo.se

 

 


Läs mer
 
24
apr 2017

Grillevent Gävle

Måndagen 24 April Tid: 16:30-21:00 Plats: Terassen Pub & Kök, Slottstorget 3

Välkommen till årets grillevent, kom och låt dig inspireras av vårens nyheter i mat- och dryckesväg. Ta tillfället i akt och träffa våra utvalda samarbetspartners.

 

 

 

OBS begränsat anta lplatser, Osa: senast den 14/4 till johan.zingmark@menigo.se

 


Läs mer
 

Maj

 
30
maj 2017

Desserter med Joel Lindqvist

Restaurangakademien

RA_Loggo _webb

 

Restaurangakademiens Dessertkurs med Joel Lindqvist hade premiär hösten 2015 och sätts nu upp för tredje gången. Joel kommer här att guida oss genom sitt dessertkök som han själv beskriver som naturligt, grönt, säsongsanpassat och modernt.

 

Du befinner dig redan inom restaurangbranschen. Din inriktning och ditt stora intresse ligger hos det söta och kanske är målet att bli chefskonditor.

 
 

Juni

 
01
jun 2017

Vinnare Nyskaparstipendiet

Nyskaparstipendiet 2017

Vinnare av Nyskaparstipendiet presenteras. Med Menigos Nyskaparstipendium vill vi inspirera och prisa svenska mathjältar. Stipendiet består i att genomföra en internationell inspirationsresa till ett värde av 25 000 kronor, framtagen med syfte att främja vinnarens affärsverksamhet.

 
 

Augusti

Börjar
18
aug 2017

YH - Internationell Sommelier

Dryckesutbildning på heltid. Kursstart 18 augusti

RA_Loggo _webb

 

Restaurangakademiens yrkeshögskoleutbildning med produktkunskap, mat/dryck/matsal, service och miljö, kundorientering, ledarskap och ekonomi, hälsa, kvalitetssäkring m m ger en helhetssyn på sommelieryrket. Teori sammanlänkas med värdefull praktik som bygger upp ditt kontaktnät och visar att du är värd att satsas på. Efter examen kan du arbeta som sommelier över hela världen.

 

OMFATTNING: 200 YH-poäng (ett års heltidsstudier, två terminer), varav 16 veckor LIA (praktik). Utbildningen är avgiftsfri samt berättigar till studiemedel.

 

Perioden då Restaurangakademien  tar emot ansökningar pågår mellan den 28:e februari och 4:e juni. 

 
 

September

Börjar
01
sep 2017

YH - Internationell barchef

Barchefutbildning på heltid. Kursstart 1 september.

RA_Loggo _webb

 

Välkommen till en ettårig yrkeshögskoleutbildning med fokus på bar, produktkunskap, ekonomi och ledarskap. I utbildningen ingår ett internationellt dryckescertifikat i spritkunskap (W.S.E.T). Utbildningen präglas av entreprenöriellt lärande och nära samverkan med branschen. Ett stort nätverk av praktikplatser med bra handledning ger goda möjligheter för arbete i några av Europas bästa barer.

 

OMFATTNING: 200 YH-poäng (ett års heltidsstudier, två terminer), varav 16 veckor LIA (praktik). Utbildningen är avgiftsfri samt berättigar till studiemedel.

 

Perioden då Restaurangakademien tar emot ansökningar pågår mellan den 28:e februari och 4:e juni. 

 
Börjar
06
sep 2017

Restaurang Expo Göteborg

6-7 september 2017, Svenska Mässan Göteborg

Easyfairs

 

Kom och möt oss på Menigo i monter B04:43.

 

 
Börjar
06
sep 2017

Kökschefsutbildning

Kökets ansvarige ledare, Restaurangakademien

RA_Loggo _webb

 

Restaurangakademiens Kökschefsutbildning är en vidareutbildning för kockar och ger en helhetssyn över personalfrågor, ledarskap, hygien, ekonomi, avtalsfrågor, råvarukunskap och teknikmatlagning. Föreläsningar av kända branschprofiler blandas med praktiska övningar. Med Restaurangakademiens diplom i din hand står dörrarna öppna till ditt nya jobb – som kökschef.

 

 

 
 
14
sep 2017

Uttagning till Bocuse d´Or

08.00-18.00 på Restaurangakademin

Bocuse -webb -spons

Nästa kandidat att representera Sverige i Bocuse d’Or Europe och Bocuse d’Or skall utses av Gastronomi Sverige.

 

 

 

 

 
Börjar
22
sep 2017

Sveriges Bageri och Konditorimässa 2017

22 - 24 september på Kistamässan i Stockholm

Easyfairs

 

bageri_massa

 
Börjar
26
sep 2017

Restaurangchefsutbildning

Restaurangakademiens Restaurangchefsutbildning ger en helhetsförståelse för verksamheten och bygger på varumärke, ekonomi, ledarskap och avtalsfrågor med lönsamhet som mål. Kursdeltagaren får utökade kunskaper och färdigheter inom nutida restaurangnäring. Utbildningen ger en helhetsbild av vad som krävs av en restaurangchef.

 
 

Oktober

 
03
okt 2017

Mötesplats Menigo 2017 - Borås

Mötesplats Menigo 2017 - Borås, Åhaga

 Mötesplats Menigo

Vi är i gång med planeringen av Mötesplats Menigo 2017 och ber er att boka in följande datum.

 

Vid frågor maila massa@menigo.se

 
 
11
okt 2017

Mötesplats Menigo 2017 - Sundsvall

Mötesplats Menigo 2017 - Sundsvall, Södra Berget

Vi är i gång med planeringen av Mötesplats Menigo 2017 och ber er att boka in följande datum.

 

Vid frågor maila massa@menigo.se

 
 
16
okt 2017

RestaurangGalan 2017

18.00-23.00 på Cirkus i Stockholm

restauranggalan

 

Dags för branschens årliga fest.

 
 
19
okt 2017

Mötesplats Menigo 2017 - Malmö

Mötesplats Menigo 2017 - Malmö, Slagthuset

Vi är i gång med planeringen av Mötesplats Menigo 2017 och ber er att boka in följande datum.

 

Vid frågor maila massa@menigo.se

 
 
25
okt 2017

Mötesplats Menigo 2017 - Stockholm

Mötesplats Menigo 2017 - Stockholm, Nackastrandsmässan

Vi är i gång med planeringen av Mötesplats Menigo 2017 och ber er att boka in följande datum.

 

Vid frågor maila massa@menigo.se

 
 

November

Börjar
16
nov 2017

Restaurangakademien Ostutbildning

3 heldagarsutbildning

RA_Loggo _webb

 

Diplomerad fromager

Ost är gott! Ost är ett av våra viktigaste livsmedel och ost har funnits på våra bord sedan urminnes tider. Från början var ost ett sätt att konservera mjölken. Men ost är också kultur som kräver kunskap och erfarenhet. En ost kan vara en hel måltid i sig själv, men ost passar även utmärkt i olika måltidssammanhang. Du behöver egentligen aldrig slänga en ost. Ost är ett av de mest hållbara livsmedlen och miljömässigt helrätt samt viktig i matlagning.

 
 


Till toppen
Gastronomiska variabler

Gastronomiska _variabler _Sigill _web -100pxVårt nya verktyg för att skapa måltider som är välsmakande, vackra, ekonomiska & ekologiska.

Här hittar du verktygslådan